Άρθρα Γάμου | Άρθρα Γάμου

Άρθρα Γάμου

Όμορφα χέρια

Όμορφα χέρια

Για να έχετε όμορφα χέρια, σας αποκαλύπτουμε μερικά μυστικά περιποίησης από υλικά της φύσης!..

Αλεύρι για τα σκασίματα και το ξεφλούδισμα.
        Εάν έχετε ευαίσθητα χέρια, προλάβετε πριν ακόμη σκάσουν ή ξεφλουδίσουν. Αναμιγνύετε ένα φλιτζάνι αλεύρι από πίτουρο και ένα φλιτζάνι αλεύρι από βρώμη και κατόπιν αλείφετε τα χέρια σας, αφού πρώτα τα έχετε βρέξει, τα αφήνετε έτσι για 5-10 λεπτά και κατόπιν τα ξεπλένετε.

Λεμόνι για ερεθισμούς
        Για να προστατέψετε τα χέρια σας από τις ερεθιστικές ουσίες που περιέχονται στα απορρυπαντικά και στις διάφορες σκόνες, κόψτε ένα λεμόνι σε φέτες και το βράζετε σε ένα κατσαρόλι νερό έως ότου μαλακώσει. Κατόπιν το πολτοποιείτε στο μίξερ, το βάζετε σε ένα γυάλινο δοχείο και το χρησιμοποιείτε σαν κρέμα, μετά από κάθε πλύσιμο πιάτων ή ρούχων.

Πάτατα για την αφυδάτωση
        Βράζετε 4 πατάτες, τις αφήνετε να κρυώσουν και μετά τις λιώνετε. Προσθέστε 2 κουταλιές γάλα, τα ανακατεύετε καλά και κατόπιν αλείφετε τα χέρια σας, τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και μετά με μια πετσέτα. Αφήνετε να δράσει για 15 λεπτά και τα ξεσκεπάζετε. Καθαρίζετε τα χέρια με βρεμένο βαμβάκι.

Ζάχαρη κατά της κιτρινίλας απ’ τον καπνό.
        Καπνίζετε πολύ; Μην παραξενευτείτε εάν τα δάχτυλά σας κιτρινίσουν από την νικοτίνη. Για να εξαφανίσετε τις κιτρινίλες δοκιμάστε την ζάχαρη άχνη: ανακατέψτε 2 κουταλιές άχνη και 2 σταγόνες χυμό λεμονιού, τρίψτε πολύ καλά τα χέρια σας με το μίγμα για 5 λεπτά και ξεβγάλτε με άφθονο ζεστό νερό.

Χλιαρό γάλα για πιο μαλακά χέρια.
        Εχετε την αίσθηση ότι τα χέρια σας μοιάζουν με γυαλόχαρτο; Για να τα μαλακώσετε και για να εξαλείψετε την αγριάδα, δοκιμάστε κάθε μέρα το εξής: ανακατέψτε μια κουταλιά χυμό από λεμόνι με μια κουταλιά γλυκερίνη. τρίψτε τα χέρια σας για 5 λεπτά ή αν προτιμάτε τα μουλιάζετε για 10 λεπτά μέσα σε χλιαρό γάλα.

Εύθραυστα νύχια; Δοκιμάστε λάδι, λεμόνι και ξύδι.
        Αν τα νύχια σας είναι εύθραυστα και ανοίγουν ή σπάνε πολύ εύκολα, δοκιμάστε το εξής θεραπευτικό λάδι: ανακατέψτε 2 κουταλιές λάδι ελιάς με 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού και τρίψτε τα νύχια σας, ή μουλιάζετε τα νύχια σας κάθε βράδυ και για 5 λεπτά σε ένα φλιτζάνι με ξύδι και μέλι.