Άρθρα Γάμου | Άρθρα Γάμου

Άρθρα Γάμου

Σαν αρχαία Ελληνίδα

Σαν αρχαία Ελληνίδα

Δημοσιεύθηκε: 08/02/2012  14:43
Συντάκτης: Φωτεινή Καγκοπούλου


        Ένα μακρύ, αέρινο νυφικό σε ίσια γραμμή είναι ιδανικό για όλες τις εποχές του χρόνου και αποτελεί μια έκφραση του «κλασικού ιδεώδους» κατά τα αρχαία Ελληνικά πρότυπα για τις λάτρεις του είδους.

        Η αρμονία, η συμμετρία και η απλότητα στη σχεδιαστική γραμμή του είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που του προσδίδουν λεπτότητα και χάρη. Το ύφασμα από λευκό σατέν φωτίζει την επιδερμίδα και αγκαλιάζει το σώμα. Η κεντημένη ζώνη του φορέματος από χειροποίητους κρυστάλλους και μαργαριτάρια διαγράφουν τις καμπύλες και τονίζουν το στήθος. Οι λιτές γραμμές και οι πτυχώσεις του δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην κίνηση και αφήνουν να διαγράφεται «αέρινη» η σιλουέτα, παραπέμποντας έτσι σε μυθικές εποχές, τότε που οι Θεές ….μάγευαν Θεούς και θνητούς και οι Μούσες ενέπνεαν τους ποιητές...

        Τέλος, την εικόνα συμπληρώνουν αρμονικά ένα Αραχνούφαντο πέπλο (πιασμένο διακριτικά σε λυτά, κυματιστά μαλλιά), στολισμένο με άνθη μυρτιάς (το ιερό φυτό της θεάς Αφροδίτης) και μια ανθοδέσμη φτιαγμένη από κρίνα, ρόδα και φύλλα κισσού.

© Gamos Guide