Άρθρα Γάμου | Άρθρα Γάμου

Άρθρα Γάμου

Ασημικά: Το κοσμήματα του σπιτιού

Ασημικά: Το κοσμήματα του σπιτιού

Μαλακό και εύπλαστο, το ασήμι είναι το πιο ιδανικό υλικό για να κατασκευαστούν σκεύη και μικροαντικείμενα...

Αλλά, επειδή είναι πολύτιμο μέταλλο, οι δίσκοι, τα κηροπήγια και οι φρουτιέρες μετατρέπονται σε κομμάτια για μια ζωή και κληρονομούνται από γενιά σε γενιά. Γιατί ένα ασημένιο σκεύος ποτέ δεν το πετάμε. Μπορούμε να το φυλάξουμε προσεκτικά σε μια βιτρίνα -αν είναι τόσο παλιό που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί- ή ακόμα και να το «ανακυκλώσουμε» επισκευάζοντας ή μετατρέποντας κάποιο κομμάτι. Κι αυτό γιατί το υλικό ποτέ δεν χάνει την αξία του. Γι αυτό και είναι ένα από τα πιο ευπρόσδεκτα δώρα για τους νεόνυμφους!

Αν δίπλα στο λαμπερό πολύτιμο μέταλλο βάλουμε και την λεπτομερή δουλειά που προϋποθέτει ένα χειροποίητο κομμάτι, τη φαντασία και την επιδεξιότητα τεχνιτών που πολλές φορές γνωρίζουν αυτή την τέχνη «πάππου προς πάππου», τότε καταλαβαίνουμε γιατί ορισμένα κομμάτια έχουν αξία διαχρονική.

Σήμερα, όπως και στο παρελθόν, το ασήμι αποτελεί υλικό μοναδικό για να εμπλουτισθεί η διακόσμηση του σπιτιού. Ακόμη κι αν σήμερα χρησιμοποιούνται και συνυπάρχουν στα σπίτια σκεύη από διάφορα υλικά, μπορούμε να επιτύχουμε πάντα ένα αρμονικό ταίριασμα.