Άρθρα Γάμου | Άρθρα Γάμου

Άρθρα Γάμου

Πολύτιμα αποκτήματα

Πολύτιμα αποκτήματα

Με την πρόσκληση του γάμου σας οι προσκεκλημένοι σας ψάχνουν για το τέλειο δώρο του γάμου σας. Ειδικά, οι συγγενείς και οι φίλοι του στενού σας κύκλου προσπαθούν να σας ενθουσιάσουν με το δώρο τους.

Είναι συχνό φαινόμενο στους γάμους αλλά και νωρίτερα στον αρραβώνα του ζευγαριού, οι φίλοι και κυρίως οι συγγενείς να δίνουν πολύτιμα κοσμήματα στο ζευγάρι. Κοσμήματα χρυσά, με λευκόχρυσο ή ακόμα και με πολύτιμους λίθους είναι αυτά, που ξεχωρίζουν.

«Χρυσώνοντας» έτσι το γάμο του ζευγαριού, οι συγγενείς δίνουν δώρα για καλή τύχη.

Στην Ελλάδα είναι αρκετά διαδεδομένη η αγορά χρυσών λιρών για το ζευγάρι. Ένα έθιμο, που έχει διατηρηθεί μέχρι τις μέρες μας. Οι κοντινοί συγγενείς δίνουν από μια χρυσή λίρα στο ζευγάρι για καλή τύχη αλλά και για τις δύσκολες, οικονομικές στιγμές τους ένα εφόδιο για γρήγορη επίλυση των προβλημάτων τους.

Τέλος, πολλές είναι οι περιπτώσεις, που δίνονται στο ζευγάρι ως δώρα οικογενειακά κειμήλια. Κοσμήματα των συγγενών του ζευγαριού δίνονται σε εκείνα ως αναμνηστικά από τους συγγενείς για να κάνουν το ίδιο αργότερα με τα παιδιά τους, συνεχίζοντας μια παράδοση χρόνων.