Άρθρα Γάμου | Άρθρα Γάμου

Άρθρα Γάμου

Παρανυφάκια

Παρανυφάκια

Οι χαριτόβρυτες ακόλουθοι της νύφης! Προσθέτουν ομορφιά και χάρη στη γαμήλια τελετή!..

Σίγουρα θα προέρχονται από το συγγενικό περιβάλλον: ανηψάκια, ξαδελφάκια… Ο ιδανικός αριθμός είναι δύο. Φροντίστε μερικές μέρες πριν να τους εξηγήσετε το ρόλο τους και να τα κρατήσετε μονιασμένα, ώστε να μην τσακώνονται την ώρα του γάμου.

Μπορείτε να τα ντύσετε με φορέματα που να είναι μικροσκοπικά αντίγραφα του νυφικού σας. Σε πολλούς οίκους νυφικών σας νοικιάζουν παρανυφικά που να ταιριάζουν αρμονικά με το νυφικό.

Αν ράψετε το νυφικό αντί να το νοικιάσετε θα πρέπει να φροντίσετε να ράψετε και τα ανάλογα φορεματάκια για τις παράνυφες. Θα πρέπει, φυσικά να το προγραμματίσετε έγκαιρα ώστε να έρθουν για πρόβα και να υπάρχει χρόνος για να ραφτούν τα παρανυφικά. Φυσικά στο τέλος θα τους τα χαρίσετε κι έτσι θα έχουν ένα ωραίο αναμνηστικό!

Αν τα οικονομικά σας είναι περιορισμένα μπορείτε να τους προτείνετε να βάλουν ένα δικό τους λευκό φορεματάκι και να τους έχετε από ένα στεφανάκι με αληθινά ή ψεύτικα λουλούδια για να συμπληρώσουν την εμφάνιση που απαιτείται. Απαραίτητο και το καλαθάκι για το ρύζι.

Οι παράνυφες συνηθίζεται να κρατούν την ουρά του νυφικού (αν έχει) ή διαφορετικά να παραστέκουν στη νύφη. Επίσης, μέσα στα καθήκοντά τους είναι να μοιράσουν ρύζι στους προσκεκλημένους.

Μην παραλείψετε να τα ευχαριστήσετε: μπορείτε να τους κάνετε κι ένα μικρό αναμνηστικό δωράκι!