Άρθρα Γάμου | Άρθρα Γάμου

Άρθρα Γάμου

Η απόλυτη κομψότητα του γαμπρού

Η απόλυτη κομψότητα του γαμπρού

Συμβουλές και tips για το γαμπριάτικο κοστούμι!..

        Ακόμα κι αν ποτέ στη ζωή σας δεν έχετε φορέσει κοστούμι, την ημέρα του γάμου σας είναι απολύτως απαραίτητο, ώστε να προσδώσει την επισημότητα που απαιτεί η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής σας και να είστε αντάξιος της εμφάνισης της νύφης.

        Πριν λοιπόν βγείτε για την αναζήτηση του κατάλληλου κοστουμιού γάμου, διαβάστε προσεκτικά τις συμβουλές που σας δίνουμε, οι οποίες ελπίζουμε ότι θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε ένα κοστούμι κομψό και ταιριαστό για την περίσταση.

        Για τους καλοκαιρινούς και τους ανοιξιάτικους μήνες καλό θα είναι το κοστούμι να είναι από λινό ή κάποιο άλλο ελαφρύ ύφασμα. Όσον αφορά το χρώμα, συνήθως οι γαμπροί φορούν σκούρα (μαύρο, μπλε, καφέ ή και σκούρο γκρι), όμως δεν είναι υποχρεωτικό να ακολουθήσετε αυτό τον κανόνα, ιδιαίτερα αν ο γάμος σας γίνεται πρωινή ώρα.

        Όταν θα δοκιμάσετε το κοστούμι, ελέγξτε αν το σακάκι και το παντελόνι έχουν το ιδανικό μήκος. Διαφορετικά θα πρέπει να ζητήσετε να γίνει μια ελαφρά μεταποίηση. Το σακάκι, για να εφαρμόζει καλύτερα στο σώμα σας, χωρίς ατέλειες, θα πρέπει να είναι φοδραρισμένο ολόκληρο.

        Αν ο γάμος σας έχει μεγάλη επισημότητα, σας προτείνουμε να νοικιάσετε tuxedo, φράκο δηλαδή, αρκεί να ταιριάζει στο σώμα σας και το στυλ σας.

        Σπάστε τη μονοτονία φορώντας μέσα από ένα σκούρο σακάκι ένα πουκάμισο σε ανοιχτό χρώμα. Εκτός από λευκό πουκάμισο, που είναι η πλέον κλασική επιλογή, μπορείτε να επιλέξετε γαλάζιο, σομόν, ή μπεζ χρώμα. Το ύφασμα του πουκάμισου να είναι καλής ποιότητας και ραφής, λεπτό ή όχι ανάλογα με την εποχή που θα γίνει ο γάμος σας. Στην αγορά θα βρείτε πουκάμισα βαμβακερά, λινά και μεταξωτά. Αν παντρεύεστε χειμώνα, μπορείτε να φορέσετε γιλέκο πάνω από το πουκάμισο, ώστε να μην κρυώνετε.

        Μπορείτε να συμπληρώσετε τη γαμπριάτικη εμφάνιση φορώντας γραβάτα, είτε παπιγιόν είτε ακόμα κι ένα κομψό φουλάρι, αλλά θα πρέπει να εναρμονίζονται χρωματικά με το κοστούμι και το πουκάμισο. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τις κάλτσες σας, που πρέπει να είναι μακριές και στο ίδιο χρώμα με το γαμπριάτικο κοστούμι.