Άρθρα Γάμου | Άρθρα Γάμου

Άρθρα Γάμου

Γαμήλιο ταξίδι στην Κορσική

Γαμήλιο ταξίδι στην Κορσική

Κορσική, το νησί των Σειρήνων ή των Λαιστρυγόνων, με μυθική ομορφιά: υπέροχες παραλίες, γραφικά χωριά και μεγαλόπρεπα καταπράσινα βουνά!..

Στην Κορσική θα εντυπωσιαστείτε από την μεγαλειώδη παρουσία της φύσης, με γρανιτένια πανύψηλα βουνά και εκτεταμένα δάση από, βελανιδιές οξιές, καστανιές και πεύκα, ασφαλές καταφύγιο των αγριμιών.

Οι ομορφιές που θα δείτε είναι αμέτρητες: οχυρά, ακροπόλεις, κάστρα, γραφικά μεσαιωνικά χωριά με στενά δρομάκια και καλντερίμια.

Αν σας συγκινεί η αρχαιολογία, να πάτε στη Sartene και στο Sollacaro, όπου θα εντυπωσιαστείτε από τα σπάνια προϊστορικά μεγαλιθικά μνημεία της νεολιθικής εποχής, τεράστια μενίρ και ντολμέν.

Γνωρίστε από κοντά το Αιάκειο, με το ήρεμο λιμάνι του, μια κομψή πόλη με πλήθος παλιά αρχοντικά και εκκλησίες. Επισκεφθείτε τους τάφους της οικογένειας Βοναπάρτη, το πατρικό σπίτι μεγάλου στρατάρχη Ναπολέοντα (σήμερα είναι μουσείο) και δείτε τον επιβλητικό ανδριάντα του.

Στην κεντρική πλατεία του Καργκέζε, τα εστιατόρια και τα μικρά καφέ της κεντρικής πλατείας θυμίζουν Ελλάδα. Είναι φυσικό, στο Καργκέζε, (Καρυές ήταν το ελληνικό του όνομα) υπάρχει ακόμη και σήμερα ελληνική παροικία, που τα μέλη της είναι απογόνοι των Μανιατών που μετανάστευσαν στο νησί τον 17ο αι..

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Κόρτε τη γενέτειρα ενός μεγάλου επαναστάτη και κυβερνήτη του νησιού, του Πασκάλ Παολί.

Αξίζει να πάτε στο Στενό του Μπονιφάτσιο, το «Γιβραλτάρ της Κορσικής». Εκεί, λένε ότι ο Οδυσσέας συνάντησε τους Λαιστρυγόνες!..

Με υποδειγματική τουριστική υποδομή, με υπέροχα ξενοδοχεία, η Κορσική θα σας καταπλήξει διότι έχει γίνει προσπάθεια να διατηρηθεί το τοπικό χρώμα, η γραφική ατμόσφαιρα των μικρών πόλεων, κι έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο φυσικό περιβάλλον. Έτσι υπάρχουν 50 προστατευόμενες περιοχές, όπου η φύση παραμένει μεγαλόπρεπη και αναλλοίωτη!..

Θα ξετρελλαθείτε με τις ακρογιαλιές της Κορσικής, είναι από τις πιο όμορφες παραλίες της Μεσογείου. Είτε σας αρέσουν οι πολυσύχναστες κοσμοπολίτικες πλαζ, είτε αναζητάτε την ηρεμία και το ρομαντισμό, το νησί προσφέρει άπειρες επιλογές. Είναι γεγονός ότι οι παραλίες της Κορσικής θα σας ξετρελάνουν!..