Ιδέες Γάμου | Άρθρα Γάμου

Ιδέες Γάμου

Πλάνο γάμου

Πλάνο γάμου

Ο γάμος είναι ένα από τα ωραιότερα θέματα για συζήτηση και για οργάνωση. Πολλές φορές φίλες μεταξύ τους κάθονται και οργανώνουν νοερά ή σχεδιάζουν βήμα προς βήμα το ευτυχές αυτό συμβάν, ακόμη και αν δεν είναι η ώρα του γάμου τους. Είναι ένα πολύ ευχάριστο γεγονός που αλλάζει τις ζωές δυο ανθρώπων ριζικά και προς το καλύτερο. Τώρα που έφτασε η ώρα για την πραγματική οργάνωση του γάμου σας είναι ακόμη πιο όμορφη η αίσθηση την αναμονής, αλλά και πολύ πιεστική η οργάνωση όλων αυτών των ζητημάτων, που πρέπει να διευθετηθούν προκειμένου να είναι το αποτέλεσμα το καλύτερο δυνατό και όσο πιο κοντά σε αυτό που πάντα ονειρευόσασταν.

Εδώ θα σας δείξουμε τα βασικότερα ζητήματα που πρέπει να οργανωθούν ξεκινώντας 12 μήνες πριν έως και την ημέρα του γάμου σας.

- 12ος: Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποφασίσετε πού θα γίνει ο γάμος και τί ώρα, ώστε να κλείσετε την εκκλησία. Μετά θα ξεκινήσει η αναζήτηση για την περιοχή όπου θα βρίσκεται το κέντρο ή το κτήμα δεξιώσεων που θα ταιριάζει καλύτερα στις απαιτήσεις σας. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να απευθυνθείτε σε κάποιο γραφείο οργάνωσης γάμων, αν πιστεύεται ότι δεν μπορείτε να διαθέσετε όλο τον χρόνο που χρειάζεται για αυτό τον σκοπό. Αν δεν μένετε μαζί ήδη, τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε την αναζήτηση του σπιτιού σας.

- 11ος: Για εσάς που επιλέξατε να συνεχίσετε μόνοι, χωρίς την βοήθεια κάποιου γραφείου, τότε αναζητήστε ενδελεχώς, στην περιοχή που επιλέξατε, τους χώρους που ταιριάζουν με τις απαιτήσεις σας γιατί αυτή η αναζήτηση και οι διαπραγματεύσεις για τις παροχές και την τιμή που επιθυμείτε θα κρατήσει αρκετά. Αν χρειάζεστε catering ξεκινήστε την αναζήτηση της κατάλληλης εταιρείας. Μην ξεπεράσετε τους 6 μήνες γιατί δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι δεν πρέπει να χάσετε την ημερομηνία του γάμου. Οι άδειες του γάμου θα πρέπει να βγουν αμέσως μετά.

- 10ος: Εδώ ξεκινά η αναζήτηση του κατάλληλου οίκου για τον γαμπρό και τη νύφη κυρίως αν θέλετε να ράψετε κάτι, από την αρχή, στα μέτρα σας.

- 9ος: Τα προσκλητήρια και οι μπομπονιέρες θέλουν τον χρόνο τους. Ξεκινήστε να βλέπετε δείγματα και να παίρνετε προσφορές. Ξεκινήστε να σκέφτεστε που θα πάτε μήνα του μέλιτος.

- 8ος: Αποφασίστε το είδος της μουσικής που θέλετε, ζωντανή ή Dj, και βρείτε τους επαγγελματίες που θέλετε. Ξεκινήστε να δημιουργείτε και την λίστα των τραγουδιών που θέλετε σίγουρα να παιχτούν. Μόλις τελειώσετε με αυτά δώστε την λίστα των τραγουδιών και πείτε με ποια σειρά θέλετε να παιχτούν.

- 7ος: Αναζητήστε τον φωτογράφο που θα κάνει τις λήψεις. Ίσως ξεκινήσετε και κάποιο βίντεο για τον γάμο σας με στιγμιότυπα πριν και μετά τον γάμο. Τώρα είναι και η κατάλληλη ώρα για οποιαδήποτε αλλαγή θέλετε να κάνετε στην εμφάνισή σας.

- 6ος: Είναι η κατάλληλη στιγμή για να τελειώσετε τις διαπραγματεύσεις με τον χώρο της δεξίωσης και να ολοκληρώσετε με τα διαδικαστικά και την γραφειοκρατία του γάμου. Αφού επιβεβαιώθηκε η ημερομηνία του γάμου ανακοινώστε το στην εργασία σας και ζητήστε άδεια για τον γάμο σας και τον μήνα του μέλιτος. Αφού έχετε πλέον αποφασίσει που θα πάτε γαμήλιο ταξίδι μπορείτε να το κλείσετε από τώρα για να είναι καλύτερες οι τιμές. Καλό θα είναι το ταξίδι να ξεκινήσει δύο μέρες μετά τον γάμο.

- 5ος: Τώρα θα γίνει η λίστα των καλεσμένων και το οργανόγραμμα των καθισμάτων στην δεξίωση. Φτιάξτε το ακριβές μενού σας βάση των προτιμήσεών σας αλλά και των καλεσμένων σας. Αν χρειάζεστε catering κλείστε την συμφωνία με την εταιρεία τώρα. Αν κάνει και γλυκά μπορείτε να πάρετε προσφορά από εκεί για την τούρτα και τα γλυκά του γάμου σας, αλλιώς αναζητήστε ζαχαροπλαστείο. Η αναζήτηση του κατάλληλου ανθοπωλείου για τον στολισμό μπορεί να ξεκινήσει. Αν το όχημα που θα σας μεταφέρει στην εκκλησία είναι εξεζητημένο, τότε καλά θα κάνετε να το αναζητήσετε τώρα για να είστε σίγουροι ότι θα είναι διαθέσιμο την ημέρα που το θέλετε. Επιπλέον, αν έχετε καλεσμένους από μακριά τότε καλό θα είναι να μάθετε αν θα έρθουν στον γάμο σας προκειμένου να φροντίσετε για τα καταλύματά τους.

- 4ος: Για τα δώρα του γάμου καλό θα είναι να έχετε δημιουργήσει μια λίστα. Βρείτε το κατάστημα ή τα καταστήματα που θέλετε να την ανοίξετε. Αν είναι καινούριο το σπίτι που θα μπείτε τότε μπορείτε να κανονίσετε με τα καταστήματα καλύτερες τιμές, αφού τελικά θα αγοράσετε ότι διαλέξετε. Φυσικά μπορεί να είναι και ένας απλός λογαριασμός τραπέζης όπου θα συγκεντρώνετε χρήματα για τον μήνα του μέλιτος.

- 3ος & 2ος: Αυτούς τους δύο μήνες ολοκληρώνετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω θέματα μπορεί να είναι σε εκκρεμότητα. Σε αυτό το διάστημα ελέγξτε τα σπίτια που θα υποδεχτούν κόσμο αν χρειάζονται κάποιο φρεσκάρισμα ή πιθανές μικροδιορθώσεις.

- 1ος: δ’ εβδομάδα: Διανείμετε τα προσκλητήριά σας και κάντε τις τελευταίες πρόβες σε μαλλί, νύχι και μακιγιάζ.

γ’ εβδομάδα: Επιβεβαιώστε τους καλεσμένους σας τηλεφωνικά. Επικοινωνήστε για επιβεβαίωση με τους, ανθοπώλη, φωτογράφο, υπεύθυνο του χώρου δεξίωσης, catering (για την δεξίωση αλλά και τα κεράσματα των προηγούμενων ημερών), καθώς και για το αυτοκίνητο. Μην ξεχάσετε τους, κομμώτρια, μακιγιέζ, μανικιουρίστα.

β’ βδομάδα: Κάντε τις τελευταίες πρόβες σε κοστούμι και νυφικό. Προετοιμάστε τα σπίτια για τις επισκέψεις.

Τελική εβδομάδα:

Φροντίστε την εμφάνισή σας και μην τρέχετε άλλο.

Ετοιμάστε όλα τα ρούχα που θα φορέσετε, για την ημέρα του κρεβατιού και την ημέρα του γάμου. Επιθεωρήστε τα και αν χρειάζεται πηγαίνετέ τα στο καθαριστήριο.

Οργανώστε με τις φίλες και τους φίλους σας τί θα κάνει ο καθένας την ημέρα του γάμου. Μπομπονιέρες, δώρα, μετακινήσεις, τοποθετήσεις, μεταφορές, για όλους υπάρχει μια δουλειά.

Την επομένη του κρεβατιού φροντίστε να έχετε χρόνο να ξεκουραστείτε μιας και οι φίλοι σας θα έχουν κανονίσει για την τελευταία νύχτα κάποιο bachelor party.

Την τελευταία μέρα απλά αφήστε το πρόγραμμα να κυλήσει. Αν έχετε κάνει τις σωστές κινήσεις τότε όλα θα πάνε καλά. Μετά τον γάμο ή τον μήνα του μέλιτος θα πρέπει να πάτε στο ληξιαρχείο τα χαρτιά που σας έδωσαν από την εκκλησία. Αν περάσουν 40 ημέρες χωρίς να τα πάτε τότε ο γάμος δεν είναι έγκυρος..

Σύνταξη κειμένου:Ελένη Αλιφραγκή
Φωτογραφία :www.hellomagazine.com