Ιδέες Γάμου | Άρθρα Γάμου

Ιδέες Γάμου

Catering γάμου

Catering γάμου

Αφού βρείτε τον ιδανικό χώρο δεξίωσης (παραπομπή στο: Γάμος και δεξίωση) και μετά την επιλογή του μενού (παραπομπή στο: Για ένα επιτυχημένο μενού δεξίωσης) που θα απολαύσουν οι καλεσμένοι σας, θα πρέπει να παίξετε και τον ρόλο του Sommelier, προκειμένου να αποφασίσετε ποιά ποτά θα ταιριάξουν με το μενού και το budget σας. Για αυτή σας την επιλογή μπορείτε να ρωτήσετε κάποιον ειδικό, τον σεφ ή τον Sommelier, αν υπάρχει, στον χώρο που θα κάνετε την δεξίωση.

Η σωστή επιλογή των ποτών της δεξίωσης είναι μια σημαντική λεπτομέρεια που θα κάνει ακόμη καλύτερη την γεύση των εδεσμάτων και θα σχηματίσει την τέλεια εικόνα μιας επιτυχημένης δεξίωσης. Ένα κακής ποιότητας κρασί μπορεί να χαλάσει την γεύση και την διάθεση των παρευρισκόμενων και να κάνει το γλέντι λιγότερο διασκεδαστικό. Γι αυτό σας προτείνουμε κάποιο εξειδικευμένο catering γάμου προκειμένου να έχετε επιτυχή αποτελέσματα.

Η λίστα των ποτών που θα μπορούσατε να επιλέξετε είναι η εξής:

Ένα ελαφρύ κοκτέιλ, σαμπάνια ή κάποιος αφρώδης οίνος, λευκός ή ροζέ, για το καλωσόρισμα των καλεσμένων στον χώρο. Μπορεί να σερβιριστεί και στα τραπέζια τη στιγμή που θα γίνει η πρόποση για το ζευγάρι.

Μια εξίσου καλή επιλογή για το καλωσόρισμα μπορεί να είναι και κάποιο ντόπιο ποτό, της περιοχής που γίνεται ο γάμος σας, όπως ρακί, τσίπουρο, ούζο, που να συνοδεύεται φυσικά από τον ανάλογο τοπικό μεζέ, σε μπουκίτσες, που θα είναι τοποθετημένο σε ένα τραπέζι, στην είσοδο της αίθουσας, και θα σερβίρεται με χατοπετσετούλα.

Το γεύμα μπορεί να συνοδευτεί από ροζέ ή κόκκινο κρασί, αν έχετε κρεατοφαγικό μενού και από λευκό κρασί, ούζο ή τσίπουρο, αν έχετε μενού θαλασσινών.

Για όσους θέλουν ακόμη περισσότερες επιλογές ή πιο ελαφριά ποτά, λόγω ζέστης ίσως, τότε ρωτήστε αν μπορούν να έχουν κάποια draft μπίρα αλλιώς εμφιαλωμένες, κρύες μπίρες, προκειμένου να σερβιριστούν σε όποιον επιθυμεί.

Φυσικά να μην ξεχνάμε τα παιδιά και εκείνους που δεν πίνουν αλκοόλ. Τα αναψυκτικά και οι χυμοί θα πρέπει να είναι σε ανάλογη αφθονία.

Μια καλή αναλογία είναι ένα λίτρο ή μπουκάλι ποτού ανά τέσσερα άτομα. Τέσσερα αναψυκτικά σε κάθε τραπέζι οκτώ ατόμων και ένα έως δύο χυμούς ανά παιδί. Κάποια αναψυκτικά και κάποιοι χυμοί θα χρειαστούν και από τους μεγαλύτερους. Οι μπίρες, ανάλογα με την εποχή και το γούστο των καλεσμένων σας, μπορεί να είναι ένα με δύο κασόνια ανά εκατό άτομα.

Μην ξεχνάτε να πίνετε με μέτρο και πάνω απ’ όλα Καλή σας Διασκέδαση, εξάλλου γι’ αυτό δεν γίνεται η γαμήλια δεξίωση;

Σύνταξη κειμένου: Ελένη Αλιφραγκή
Φωτογραφία: ELAFOKINIGOS - Event Catering & Conferences