Προτάσεις Γάμου | Άρθρα Γάμου

Προτάσεις Γάμου

Πείτε το με λουλούδια

Πείτε το με λουλούδια

        Τα άνθη είναι εύγλωττοι ερωτικοί αγγελιοφόροι με τα υπέροχα χρώματα και αρώματά τους!..

        Πολλές φορές, χαρίζουμε λουλούδια στο ταίρι μας (στην επέτειο του γάμου μας ή της σχέσης μας, του Αγίου Βαλεντίνου ή και θέλοντας να κάνουμε έκπληξη ή σαν μια ευγενική χειρονομία) χωρίς να σκεφθούμε ότι τα λουλούδια έχουν τη δική τους γλώσσα και εκφράζουν συναισθήματα και κάποτε, στη βικτωριανή εποχή, τα χρησιμοποιούσαν σαν ερωτικούς αγγελιοφόρους!..

        Ένα μπουκέτο με πορφυρά τριαντάφυλλα εκφράζει πάθος και φλογερή αγάπη, ενώ χρώματα όπως σωμόν και βαθύ ροζ εκφράζουν ευγνωμοσύνη για το ότι βρήκαμε το άλλο μας μισό. Το λευκό, όπως άλλωστε συμβαίνει στα περισσότερα λουλούδια, εκφράζει τα αθώα και αγνά συναισθήματα.

        Οι τουλίπες, ειδικά οι λευκές, εκφράζουν την αθάνατη αγάπη.

        Οι μαργαρίτες, που συνήθως παλιά τις μαδούσαν τα κορίτσια για να δουν αν τα αγαπούν, συμβολίζουν το ρομαντικό και αθώο πνεύμα.

        Οι κρίνοι (λίλιουμ) σε λευκό χρώμα, μιλάνε για αγνότητα και αθώα αισθήματα.

        Το γαρύφαλλο εκφράζει τα φιλικά αισθήματα (ιδιαίτερα το ροζ) ενώ το κόκκινο γαρύφαλλο το ανεκπλήρωτο ερωτικό πάθος.

        Χρησιμοποιώντας λοιπόν τριαντάφυλλα, τουλίπες ή κρίνους για τη γαμήλια ανθοδέσμη και το γαμήλιο στολισμό της εκκλησίας, εκτός του ότι είναι πολύ κομψά λουλούδια, θα πουν σε όλους που θα παρίστανται στο γάμο σας για την αγάπη που έχετε αναμεταξύ σας σαν ζευγάρι!..