Έθιμα Γάμου - Γάμοι σε όλο τον κόσμο | Άρθρα Γάμου

Έθιμα Γάμου - Γάμοι σε όλο τον κόσμο

Αριστοτέλης Ωνάσης και Μαρία Κάλλας

Αριστοτέλης Ωνάσης και Μαρία Κάλλας

        Ο Αριστοτέλης Ωνάσης και η Μαρία Κάλλας ήταν δυο άψογοι επαγγελματίες που διέπρεψαν ο καθένας στο δικό του χώρο. Περά από επαγγελματίες, ήταν όμως και δυο άνθρωποι που αγάπησαν και αγαπηθήκαν πολύ, ιδιαιτέρα ο ένας άπ' τον άλλον...

        Η γνωριμία τους έγινε σε δεξίωση μιας κοσμικογράφου της εποχής το 1957. Η σχέση τους όμως έγινε γνωστή μετά από την κοινή κρουαζιέρα με την θαλαμηγό «Χριστίνα» με προορισμό την Κωνσταντινούπολη και την Σμύρνη.

        Η θυελλώδης σχέση τους, έδωσε τροφή για σχόλια σε όλα τα τότε μέσα μαζικής ενημέρωσης. Πολλά πρωτοσέλιδα και πολλές φωτογραφίες ακολουθούσαν το ζευγάρι όπου πήγαινε. Τα πάθη τους, οι συνεχείς τσακωμοί τους αλλά και η βαθειά αγάπη που είχε ο ένας για τον άλλον, έκαναν τους πάντες καθηλωμένους στην αναμονή μιας καινούργιας είδησης.

        Και όμως η σχέση αυτή τελείωσε (τουλάχιστον επιφανειακά) με την ανακοίνωση του γάμου του Αριστοτέλη Ωνάση με την Τζάκι Κένεντυ, χήρα του τότε Προέδρου της Αμερικής Τζών Κένεντυ. Ο γάμος τους έπεσα σαν κεραυνός εν αιθρία αναγκάζοντας πλέον την Μαρία Καλλας να αποσυρθεί στο σπίτι της στο Παρίσι, αλλά και να εγκαταλείψει την καριέρα της.

        Ο χωρισμός αυτός της στοίχισε πολύ, αλλά δεν κράτησε τόσο. Το έντονο πάθος και η αστείρευτη αγάπη που ένιωθε ο Αριστοτέλης για την Μαρία, δεν μπορούσε να τον κρατήσει άλλο μακριά της. Έτσι ξεκίνησαν πάλι να βλέπονται και να διασκεδάζουν με την ψυχή τους, αψηφώντας πλέον δημοσιογράφους και παπαράτσι οι όποιοι τους κατακρεουργούσαν και τους κατέκριναν σε κάθε βήμα τους.

        Ο Ιανουάριος του 1973, στιγματίζεται άπ’τον θάνατο του Αλέξανδρου Ωνάση, γιο του κροίσου Αριστοτέλη. Ο δεύτερος έπεσε σε βαθειά κατάθλιψη, αλλά η Μαρία ήταν εκεί όπως ήταν πάντα για εκείνον.

        Τον στήριξε και του στάθηκε με όλο το σθένος και την αγάπη που την διέκρινε. Δυο χρόνια αργότερα όμως έμελε να χάσει και εκείνη την μεγάλη της αγάπη. Ο θάνατος του Αριστοτέλη Ωνάση το 1975 ήταν παγκόσμιο και ιστορικό γεγονός για όλους, αλλά για την Μαρία πολύ περισσότερο.

        Πόνεσε τόσο πολύ, που η κάρδια της δεν άντεξε και δυο χρόνια αργότερα απεβίωσε και εκείνη με την σειρά της. Μετά από δική της διαταγή αποτεφρώθηκε και οι στάχτες της σκορπιστήκαν στην θάλασσα του Αιγαίου... Ήθελε λέει να ανήκει στον Αριστοτέλη Ωνάση...