Έθιμα Γάμου - Γάμοι σε όλο τον κόσμο | Άρθρα Γάμου

Έθιμα Γάμου - Γάμοι σε όλο τον κόσμο

Λιζ Τέιλορ και Ρίτσαρντ Μπάρτον

Λιζ Τέιλορ και Ρίτσαρντ Μπάρτον

        Λίγο η πολύ, όλοι ξέρουμε κάποια πιπεράτη είδηση από την πολυτάραχη ζωή της Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Η πολυτάραχη ζωή της, συχνά έδινε τροφή για σχόλια σε δημοσιογράφους, παπαράτσι ή θαυμαστές.

        Ένας σταθμός στην ζωή της Λίζ (αν και ομολογώ πως είχε αρκετούς...), ειναι ο Ρίτσαρντ Μπάρτον.

        Η γνωριμία τους έγινε το 1962 στα γυρίσματα της θρυλικής και πολυσυζητημένης ταινίας «Κλεοπάτρα». Την επόμενη κιόλας μέρα της γνωριμίας τους, ο Ρίτσαρντ εκμυστηρεύτηκε στους φίλους του ότι πέρασε ενα βράδυ πάθους με την Λίζ.

        Η σχέση τους αρχίζει να γινεται αντιληπτή και από τα τότε ταμπλόιτς τα οποία πλέον ακολουθούσαν το ζευγάρι σε κάθε τους βήμα. Δεν ήταν λίγο άλλωστε αν αναλογιστεί κάποιος πως και οι δυο ήταν παντρεμένοι και μάλιστα για την Τέιλορ ήταν ο 4 γάμος της.

        Ο Μπάρτον αρνείται κατηγορηματικά την σχέση τους και οι σύζυγοι και των δυο, γνωρίζοντας τι συμβαίνει, προσπαθούν να το καλύψουν με κάθε τρόπο.

        Τον Απρίλη του 1962 φεύγουν μαζί για ολιγοήμερες διακοπές του Πάσχα σε ενα γραφικό θέρετρο έξω από την Ρώμη. Οι παπαράτσι, όπως ήταν φυσικό, είχαν γίνει σκιά τους.

        Το 1963 ολοκληρώνονται επιτέλους τα γυρίσματα της ταινίας «Κλεοπάτρα», και έχουμε τον Μπάρτον να γυρίζει πίσω στην γυναίκα του και να αφήνει την Τέιλορ τελείως μονή της, μιας και ο Φίσερ την είχε πλέον χωρίσει.

        Ούτε η γυναίκα του Μπάρτον άργησε όμως να του δώσει το διαζύγιο, με αποτέλεσμα να έχουμε τον πολυπόθητο γάμο τους το 1964. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως ήταν ο πέμπτος γάμος για την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο δεύτερος για τον Ρίτσαρντ Μπάρτον.

        Μετά από 10 χρόνια έντονης και παθιασμένης κοινής ζωής, χωρίζουν το 1974.

        Το 1975 ξαναπαντρεύονται όμως, για να χωρίσουν πλέον οριστικά έναν χρόνο αργότερα.