Έθιμα Γάμου - Γάμοι σε όλο τον κόσμο | Άρθρα Γάμου

Έθιμα Γάμου - Γάμοι σε όλο τον κόσμο

Κωνσταντίνος και Άννα Μαρία

Κωνσταντίνος και Άννα Μαρία

        Οι γάμοι μεταξύ βασιλικών οικογενειών ειναι ενα άτυπο έθιμο μεταξύ των γαλαζοαίματων ανά την Ευρώπη. Στην περίπτωση του Τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας όμως δεν συνέβη ακριβώς το ίδιο.

        Ο ένας, γόνος βασιλικής οικογενείας στην Ελλάδα και η άλλη, η μικρότερη κόρη του βασιλιά της Δανίας Φρειδερίκου Θ’ συναντήθηκαν όταν η πριγκίπισσα ήταν ακόμη 13 χρονών μετά από ταξίδι της βασιλικής ελληνικής οικογενείας στην Κοπεγχάγη. Η δεύτερη τους συνάντηση ήταν δυο χρόνια μετά, όπου και ο Κωνσταντίνος εκμυστηρευτικέ στους γονείς του ότι την θέλει για γυναίκα του.

        Η πρόταση γάμου δεν άργησε να έρθει σε κοινές τους διακοπές με ιστιοπλοϊκό στην Νορβηγία.

        Στις 18 Σεπτέμβρη του 1964 και ενα η Άννα Μαρία ήταν μόλις 18 χρονών και ο Κωνσταντίνος 24, τελέστηκε ο γάμος τους στην Μητρόπολη Αθηνών.

        Καλεσμένοι του, τότε, παγκοσμίου τζετ σετ αλλά και των γαλαζοαίματων όλης της Ευρώπης έδωσαν το παρόν τους στον βασιλικό αυτόν γάμο. Ο λαός δακρυσμένος χειροκροτούσε τον βασιλιά του που παντρεύτηκε, και όλα έδειχναν την απέραντη ευτυχία του ζευγαριού.

        Ο γάμος αυτός χάρισε στην οικογένεια πέντε παΐδια. Την Αλεξία, τον Παύλο, τν Νικόλαο, την Θοδώρα και τον Φίλιππο.

        Μετά την πτώση της βασιλείας στην Ελλάδα το 1967, όμως, η βασιλική οικογένεια αναγκάστηκε να αυτοεξοριστεί στην Ιταλία, και μετέπειτα να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αγγλία όπου κατοικούν μέχρι και σήμερα δηλώνοντας ευτυχισμένοι.