Έθιμα Γάμου - Γάμοι σε όλο τον κόσμο | Άρθρα Γάμου

Έθιμα Γάμου - Γάμοι σε όλο τον κόσμο

Γκρέις Κέλι και πρίγκηπας Ρενιέ

Γκρέις Κέλι και πρίγκηπας Ρενιέ

        Μπορεί το όνειρο για όλες τις γυναίκες οποιασδήποτε ηλικίας να ειναι το να γίνουν πριγκίπισσες, για την Γκρέις Κέλι όμως κάτι τέτοιο δεν ίσχυε. Μεγαλώνοντας σε μια πολύ ευκατάστατη οικογένεια, και έχοντας το ταλέντο και την αναγνωσιμότητα της για σύμμαχο, ένας πλούσιος γάμος δεν θα της πρόσφερε κάτι που της έλειπε.

        Ένας γάμος με ουσία όμως θα το έκανε...

        Η Γκρέις Κέλι, μια πανέμορφη ηθοποιός 26 χρονών, βρισκόταν στις Κάννες το 1955 για την προβολή της καινούργιας της ταινίας. Εκεί έμελε να γραφτεί και το σενάριο για την ταινία της ζωής της όμως... Στις Κάννες λοιπόν γνώρισε τον πρίγκιπα του Μονακό Ρενιέ Γ’ ο οποίος γοητεύτηκε από την λεπτεπίλεπτη και εκλεπτυσμένη παρουσία της πανέμορφης ηθοποιού.

        Κράτησαν επαφή και μιλούσαν συχνά ώσπου το 1956 ο πρίγκιπας Ρενιέ επισκέφτηκε την Αμερική και φιλοξενήθηκε στο πατρικό της Γκρέις Κέλι για τρεις ημέρες. Κατά την διάρκεια αυτή, η πρόταση γάμου, ο αρραβώνας και οι όλες προετοιμασίες προμήνυαν τον γάμο του αιώνα.

        Αξίζει να σημειωθεί ότι το πανάκριβο δαχτυλίδι που έκανε δώρο ο πρίγκιπας στην καλλονή ηθοποιό, κοσμούσε το χέρι της μέχρι και το τέλος...

        Στις 18 Απρίλιου του 1956 τελεστικε ο γάμος τους με την Γκρέις Κέλι να λάμπει στο πλευρό του πρίγκιπα της σαν να ήταν από πάντα πριγκίπισσα! Σαν να γεννήθηκε για αυτήν την θέση. Ο γάμος αυτός σφραγίστηκε με τον ερχομό των τριών παιδιών τους Καρολίνα, Αλβέρτο και Στέφανι.

        Το μελανό σημείο όμως στην αυτοκρατορική ιστορία του Μονακό ειναι το 1982. Όπου το δυστύχημα της ηθοποιού με συνοδηγό την κόρη της Στέφανι βύθισε στο πένθος πρίγκιπες και θνητούς, βασιλείς και υπηκόους...

        Η πριγκίπισσα της καρδιάς του δεν ήταν πλέον στην ζωή και ο Ρενιέ την τίμησε δεόντως αρνούμενος οποιαδήποτε άλλη ήθελε να πάρει την θέση της δίπλα του.