Έθιμα Γάμου - Γάμοι σε όλο τον κόσμο | Άρθρα Γάμου

Έθιμα Γάμου - Γάμοι σε όλο τον κόσμο

Φρανκ Σινάτρα και Άβα Γκάρντνερ

Φρανκ Σινάτρα και Άβα Γκάρντνερ

        Για να μείνεις στην ιστορία με τον γάμο σου, δεν χρειάζονται πολλά... Ένας διάσημος άντρας με μια πολυτάραχη ζωή, και ενα όμορφο και συνάμα ντροπαλό κορίτσι - σταρ του κινηματογράφου - ειναι η πια "απλή" και παράλληλα σίγουρη λύση που θα σου εγγυηθούν μια θέση στο Βάθρο των διασήμων ζευγαριών.

        Η πρώτη τους συνάντηση έγινε το 1944, και τα λόγια του Φράνκ Σινατρα στον φίλο του ήταν "Θα την παντρευτώ αυτήν". Όντας σταρ έχεις μάθει όλοι να υποτάσσονται στα θέλω σου, άσχετα αν είσαι ήδη παντρεμένος και έχεις παιδί. Έτσι λοιπόν και τον Φράνκ, δεν τον εμπόδιζε ούτε η γυναίκα του, ούτε τα τρία του παιδιά, απτό να ακολουθεί αυτό που τόσο ποθούσε. Την Άβα Γκαρντνερ.

        Την ακολουθουσε παντού για τέσσερα χρόνια, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Από το 1948 όμως ήταν μαζί. Ο Σινατρα υπέβαλε τότε αίτηση διαζυγίου από την τότε γυναίκα του Νάνση Μπαρμπάντο, και ξεκίνησε να ζει το μεγάλο του πάθος με την Άβα. Ο γάμος τους το 1951 (μόλις 10 μέρες από την έκδοση του διαζυγίου του Σινατρα), σήμανε την επίσημη έναρξη της κοινής ζωής τους. Η σχέση τους συνέπεσε με την απόλυτη άνθηση της καριέρας της Γκαρνερ, και με την κατάρρευση αυτής του ΣινάτραΗ Γκαρντνερ όμως ήταν εκεί για αυτόν και το δήλωνε έμπρακτα. Τον βοήθησε να πάρει ρόλους οι όποιοι του πρόσφεραν το περίφημο χρυσό αγαλματίδιο. Πλέον όφειλε την καινούργια του καριέρα σε εκείνη...

        Επί τρία χρόνια πυροδοτούσαν περιοδικά και εφημερίδες της εποχής, και κρατούσαν όλον τον κόσμο με την πρωτόγνωρη για τα τότε δεδομένα "ελεύθερη σχέση" που είχαν. Πολλές εντάσεις, πολλά πάθη και η μια παράλληλη σχέση να διαδέχεται την άλλη. Η Γκαρντνερ συνήθιζε να λέει πως είχαν και οι δυο τους τόσο έντονο ταπεραμέντο, με την διάφορα ότι εκείνη κρατούσε μέσα της. Αφορμές για τσακωμούς έβρισκαν συνέχεια. Η πολιτική, η τέχνη και οι ανθρώπινες σχέσεις, ήταν λίγα θέματα που ασχολιόντουσαν και διαμαχόταν συχνά.

        Το 1952 σηματοδοτήθηκε από μια αποβολή που είχε η Γκαρντνερ, και η οποία ήταν η αρχή του τέλους τους. Ο Σινατρα ήταν πλέον πολυάσχολος και οι ταινίες διαδεχόταν η μια την άλλη, και η Γκαρντνερ ένιωθε πλέον ότι δεν ειναι σε αυτήν την σχέση ολοκληρωτικά.

        Σταμάτησαν να ζουν μαζί το 1953, αλλά το διαζύγιο τους εκδόθηκε το 1957. Πλέον η Άβα αποσύρθηκε στο σπίτι της στην Ισπανία, και μέχρι που απεβίωσε συνέχιζε να πιστεύει πως ο Φράνκα Σινατρα ήταν ο άντρας που αγάπησε αληθινά...