Ανάλεκτα Θέματα | Άρθρα Γάμου

Ανάλεκτα Θέματα

Περιβάλλοντος

Περιβάλλοντος

        Η 5η Ιουνίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Γιορτής και Μνήμης για το Περιβάλλον από τα Ηνωμένα Έθνη, ώστε ολόκληρη η Υφήλιος να στρέφει για μια μέρα το βλέμμα της και όλοι να ευαισθητοποιούμαστε για την προστασία του Πλανήτη Γη.

        Σκοπός της καθιέρωσης της Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον είναι όλη η Ανθρωπότητα να εκτιμήσει και να γιορτάσει τα οφέλη, το ρόλο και τα έσοδα που θα προκύψουν από την παγκόσμια συνειδητοποίηση της σημασίας που έχει η προστασία του περιβάλλοντος.

        Κάθε χρόνο υπάρχει ένα διαφορετικό θέμα, ώστε να θίγεται ένα φλέγον ζήτημα που αφορά στο περιβάλλον. Ο φετινός εορτασμός έχει ως θέμα «Δάση: Η Φύση στην Υπηρεσία μας».

        Η ημέρα περιβάλλοντος είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά σχετικά με το περιβάλλον μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων.

        Για τις 5 Ιουνίου 2011, ημέρα Κυριακή, πολλά μεγάλα βιβλιοπωλεία, εκδοτικοί οίκοι που εκδίδουν παιδικά βιβλία, μουσεία και ιδρύματα έχουν προγραμματίσει εκδηλώσεις ειδικά για μικρά παιδιά στα πλαίσια αυτού του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

        Παράλληλα, δήμοι και άλλοι φορείς έχουν προγραμματίσει δράσεις καθαρισμού παραλιών, δασών, πάρκων και γειτονιών σε όλη την Ελλάδα.